Mihail Podoliak: Contraofensiva ucraineană a început deja

Mihailo Podoliak
Mihailo Podoliak
25 mai 2023, 13:50

Potrivit acestuia, în anumite sectoare ale frontului, care se întinde pe o mie și jumătate de kilometri, trupele ucrainene desfășoară de câteva zile operațiuni de contraofensivă.

 

 

El a transmis că Ucraina nu va folosi armele occidentale primite de la aliați pentru a desfășura ostilități în Rusia, ci le va folosi pentru a-și elibera teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea.

„Astăzi avem rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow, Leopards, sisteme antirachetă pe care ni le-au furnizat Franța și Italia. Avioanele de luptă F-16 ne vor permite în sfârșit să închidem spațiul aerian”, a declarat el. „Paradoxul este că, dacă le-am fi avut acum un an, războiul s-ar fi încheiat până acum”.

 

 

Într-o postare pe Twitter, Podoliak a precizat că mult așteptata contraofensivă „nu va fi un eveniment unic care va începe la o anumită oră a unei anumite zile cu o tăiere solemnă a panglicii roșii”.

El a mai spus că există „zeci de acțiuni diferite” pentru a distruge forțele de ocupație rusești „în direcții diferite”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei