Mii de cazuri de viroze şi pneumonii în toate judeţele ţării – cele mai multe în Bucureşti şi în Constanţa

18 ianuarie 2017, 09:15

În judeţele din Oltenia, mii de oameni au fost diagnosticaţi cu pneumonii sau viroze. Câteva sute dintre ei au fost internaţi pentru a primi tratament de specialitate. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la tineri şi la copii. În ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală, în multe judeţe nu mai sunt disponibile doze. Medicii recomandă oamenilor să evite aglomeraţia şi să respecte măsurile de igienă, a transmis Oana Danciu de TVR Craiova.

Gerul a dus la creşterea numărului de viroze în Dolj. Peste 1600 de persoane s-au îmbolnăvit doar în ultima săptămână, iar aproape 300 dintre ele au fost internate. Copii sunt printre cei mai expuşi, de aceea părinţii încearcă să îi apere de boală. Toate cele 16.000 de doze de vaccin antigripal distribuite de Direcţia de Sănătate Publică au fost epuizate.

Şi în judeţul Botosani au fost înregistrate peste 2000 de cazuri de viroze şi pneumonii în ultimele şapte zile. Unii pacienţi au fost internati, iar cei cu o formă mai uşoară a bolii au primit tratament la domiciliu. De asemenea, au fost confirmate şi 20 de cazuri de gripă. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judetţan este supraaglomerată.

Şi la Iaşi medicii se confruntă cu mii de cazuri de pacienţi cu viroze respiratorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite