Mii de migranți dorm pe străzile din Lesbos după incendierea taberei Moria. Un nou centru va fi construit de autorități. Zece state europene vor prelua sute de minori neînsoțiți

15 septembrie 2020, 12:39

Mii de migranți dorm de aproape o săptămână pe unde apucă pe străzile insulei Lesbos, după ce tabăra Moria a ars în întregime.

O altă tabără de corturi a fost instalată într-un fost poligon de trageri al armatei, dar numai câteva sute au fost de acord să meargă acolo.

Autoritățile elene au în plan un nou centru pentru migranți pe Lesbos, lucru care nu este însă pe placul nimănui. Refugiații, despre care premierul spune că intenționat au dat foc taberei Moria pentru a forța guvernul să-i mute, au alte gânduri: „Vrem să mergem într-un loc liniştit şi unde să avem acces la tot, inclusiv la educaţie şi să avem un acoperiş deasupra capului„.

Liniște își doresc și localnicii care nu mai vor refugiați pe insulă.

Mutarea refugiaților este o problemă, pentru că nu îi vrea mai nimeni. Zece state europene au anunțat că vor prelua doar 400 de minori neînsoțiți. Majoritatea vor merge în Franța și Germania, după verificări minuțioase și dovezi că sunt veniți într-adevăr fără părinți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite