IAȘI | Mii de persoane, la racla Sfintei Parascheva, în prima noapte de pelerinaj. Cei nevaccinaţi au fost opriţi la intrarea în oraş
09 Octombrie 2021, 20:14 (actualizat 09 Octombrie 2021, 20:18)
(actualizat 09 Octombrie 2021, 20:18) | Știrile TVR

Prima noapte de rugăciuni şi restricţii pentru pelerinii care au venit din restul ţării la Iaşi să se închine la moaştele sfintei Parascheva. Cei nevaccinaţi au fost opriţi la intrarea în oraş. Au stat în maşini şi autocare până în zori, când se ridică restricţiile de noapte din localităţile cu incidenţă mare a cazurilor de covid.

Sute de pelerini așteptau la rând, la Catedrala Mitropolitană. Fiind zile libere, au venit mulți crediciosi din alte județe, chiar de la sute de kilometri distanță.


Mulți pelerini au fost opriți la intrarea în oraș și abia dimineață au mers la catedrala. Vorbim despre cei nevaccinati, care nu pot circulă între orele 20 și 5 în localitățile carantinate.

Carantină de weekend s-a instituit și în Iași, unde incidența cazurilor noi de covid se apropie de 9 la mia de locuitori. Restricțiile de circulație sunt doar pentru persoanele nevaccinate și nu e clar dacă se vor aplica și la finalul săptămânii viitoare, când se încheie pelerinajul.