Mii de ruși au cerut în stradă eliberarea lui Navalnîi. Principalul opozant al Kremlinului este în închisoare din luna ianuarie și în greva foamei de trei săptămâni

22 aprilie 2021, 12:53

Susținătorii principalului opozant al Kremlinului s-au mobilizat în zeci de orașe din Rusia cerând eliberarea acestuia. Mitingul de protest neautorizat nu a fost marcat de incidente majore, însă peste o mie de persoane au fost totuși arestate. Coresăondentul TVR la Moscova Liviu Iurea a fost în mijlocul protestatarilor și a stat de vorba cu ei.

Aflat în închisoare din luna ianuarie și în greva foamei de trei săptămâni, starea sănătății lui Alexei Navalnîi s-a deteriorat semnificativ. I se refuză accesul unor medici independenți, pentru a-l consulta și prescrie un tratament adecvat. Susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit din nou în stradă. Unii participanți la miting îndemnau forțele de poliție să se alăture acțiunilor de protest.

Forțele speciale parcă au ascultat îndemnurile protestatarilor și au trecut pe partea mulțimii, pregătite însă să intervină în forță și să opereze arestări.

Periodic, prin mulțime treceau polițiști cu camere video pentru a documenta prezența protestatarilor, ca ulterior să le aplice sancțiuni pentru participarea la mitinguri neutorizate.

La Moscova mitingul de protest s-a desfășurat fară incidente majore. În alte orașe însă , inclusiv la Sankt Petersbrurg, au fost operate mai multe arestări. În mare parte, cei reținuți au fost eliberați după aplicarea unor sancțiuni administrative.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite