Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, a fost reţinut în Grecia şi apoi eliberat

Beny Steinmetz
Beny Steinmetz
8 decembrie 2021, 15:41

Beny Steinmetz a fost reţinut pe 24 noiembrie la Atena, pentru 24 de ore. O instanţă locală l-a eliberat și are interdicţia de a părăsi teritoriul Greciei.

Ministerul Justiţiei a precizat miercuri că mandatul european de arestare emis pe numele lui Beny Steinmetz a fost trimis autorităţilor din Grecia.

„Curtea de Apel Braşov a trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare emis în baza mandatului de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mandatul European de Arestare (MEA) a fost trimis tradus în limba greacă însoţit de documentele suport, de asemenea traduse. În acest moment, procedura este în curs. Totodată, precizăm că procedurile în speţă se desfăşoară prin contact direct între autorităţile judiciare române şi elene în baza reglementărilor referitoare la mandatul european de arestare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Agerpres amintește că, în decembrie 2020, Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, care se referă la restituiri ilegale de terenuri, alături de un alt afacerist israelian, Tal Silberstein (5 ani), de Remus Truică (7 ani), Paul al României (3 ani şi 4 luni), jurnalistul Dan Andronic (3 ani de închisoare cu suspendare).

Paul al României a reuşit să fugă din ţară înainte de pronunţarea sentinţei, iar pe numele afaceriştilor Tal Silberstein şi Beny Steinmetz au fost emise mandate europene de arestare.

Beny Steinmetz mai are o condamnare de cinci ani închisoare cu executare, aplicată în luna ianuarie de un tribunal din Elveţia, după ce a mituit o serie de funcţionari publici pentru a obţine licenţe de minerit în Guineea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite