Militar din cadrul Forțelor Armate Franceze, găsit fără suflare într-un hotel din București. A fost deschis un dosar de moarte suspectă. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală

6 noiembrie 2022, 12:58

Militarul francez, împreună cu mai mulți camarazi, s-a cazat la hotelul din Capitală pe 3 noiembrie. Duminică dimineață, bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit fără suflare de o cameristă.

Era înjunghiat în zona gâtului, iar pe piept avea o foarfecă.

În scurt timp, hotelul a fost încercuit de polițiști de la Serviciul Omoruri al Capitalei.

Alexandru Costache, jurnalist TVR: „Polițiștii nu au găsit urme de forțare a ușii de acces în cameră. Ușa era încuiată pe dinăuntru, în cameră nu erau urme de răvășire. Prin urmare, prima ipoteză a anchetatorilor este că militarul francez s-ar fi sinucis”.

În camera de hotel, anchetatorii nu au găsit niciun bilet de adio, însă iau în calcul ca bărbatul să fi lăsat un mesaj prin intermediul telefonului.

Cadavrul militarului a fost ridicat pentru a fi transportat la Institutul de Medicină Legală.

Dan Antonescu: „Întotdeauna, în astfel de morţi suspecte, sunt cel puţin trei variante – crimă, sinucidere sau moarte accidentală. Sunt elemente pentru toate la început, după care fiecare ipoteză este eliminată până rămâne cea valabilă”.

Autoritățile trebuie să afle acum ce a făcut militarul francez în ultimele zile, de când s-a cazat la hotel. Ultima dată ar fi fost văzut în viață vineri. Nu este foarte clar când a murit. O ipoteză ar fi ca totul să se fi petrecut sâmbătă seara.

Imaginile de pe camerele de supraveghere din hotel, dar și cartelele care permit accesul în camera unde era cazat bărbatul vor fi analizate de investigatori.

Dan Antonescu: „Au obligaţia să ia legătura cu familia celui decedat şi să comunice ce anume au discutat, când au discutat ultima oară, dacă omul acesta avea vreo problemă sau avea, eu știu, pentru ipoteza unei crime, duşmănie cu cineva, dacă fusese ameninţat sau în cazul ipotezei sinuciderii dacă era în depresie, dacă avea vreun motiv anume”.

Potrivit surselor, la hotelul unde a fost găsit mort bărbatul care era subofițer se cazează de regulă militarii din Divizia Multinațională prezentă la București. Militarii francezi aveau rezervate camerele din 3 noiembrie până la începutul anului viitor.

În România sunt acum peste 500 de militari francezi care fac parte din grupul de luptă NATO care a început să funcționeze anul acesta pe teritoriul țării noastre.

______________________________________

Criminaliștii au încheiat primele demersuri ale investigației în jurul după-amiezii.

Cetățeanul francez ar fi fost văzut în viață, ultima oară, vineri.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat duminică după-amiază la Institutul de Medicină Legală.

Potrivit primelor informații obținute de TVR INFO, cetățeanul francez avea 41 de ani. Acesta era înjunghiat în gât cu o foarfecă.

Bărbatul s-a cazat la hotel împreună cu alți militari francezi joi, pe 3 noiembrie. Camerele lor erau rezervate până pe 03.01.2023.

Polițiștii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei nu au găsit urme de forțare la ușa de acces în camera de hotel. Ușa era încuiată pe dinăuntru.

Potrivit surselor TVR INFO, în interior nu se observă urme de răvășire. Prin urmare, prima ipoteză a polițiștilor de la Omoruri este cea a sinuciderii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite