Militarii NATO de la Cincu, în premieră la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

19 mai 2017, 12:19

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a anunțat, la emisiunea „Perfect Imperfect”, că anul acesta, în premieră, va exista în cadrul festivalului o secțiune dedicată NATO: „Pentru prima dată, fac o secțiune NATO. Nimeni nu s-a gândit ce important e să ne gândim la oameni. Gândindu-ne că oamenii aceia ne apără, sunt pe teritoriul nostru și garantează pacea – de atâta vreme Europa nu a avut război. Am gândit împreună cu partenerii mei din America trei spectacole din America, un spectacol al Teatrului și al Școlii de Teatru de la Sibiu, de asemenea – Școala de Management Cultural, facem în Academia Forțelor Terestre de la Sibiu. Acolo vor veni militarii NATO de la Cincu”.

A 24-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu începe în 9 iunie. Programul evenimentelor de anul acesta va fi extins şi în lăcaşurile de cult din Sibiu, Mărginimea Sibiului şi traseul bisericilor fortificate transilvănene, în care vor fi concerte de orgă sustinute de artişti români şi internaţionali.

„Anul trecut am fost în 68 de locații, anul acesta vom fi în 71 de locații (…) Sunt în jur de 60-70 de evenimente pe zi. Sunt peste 3.200 de artiști care vin din 70 de țări. Cel mai scump bilet va fi 40 de lei”, a mai spus președintele FITS.

Discuția integrală cu Constantin Chiriac poate fi urmărită în materialul video.

La FITS 2017 sunt așteptați peste 3200 de artiști și invitați care vor prezenta peste 500 de spectacole și evenimente, produse în 70 de țări ale lumii, care vor fi susținute în 71 de spații de joc. Prețul biletelor variază între 10 și 40 de lei și pot fi achiziționate online, pe sibfest.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite