Miniștrii cabinetului condus de Nicolae Ciucă și-au preluat mandatele. Ce planuri au membrii noului Guvern

26 noiembrie 2021, 12:40

Puțin după ora 8, Vasile Dincu a preluat Ministerul Apărării de la fostul ministru Nicolae Ciucă, acum premier.

Nicolae Ciucă, prim ministrul României, fost ministru al Apărării: Avem nevoie în continuare să modernizam echipamentele și tehnica pentru a realiza capabilitățile în conformitate cu nevoile de ambiție al țării noastre pentru creșterea capacității de apărare.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale: Mă simt deosebit de onorat să fiu aici alături de dumneavoastră și să preiau o misiune foarte importantă și sper să mă ridic la nivelul pe care mi-l cere acest nou statut pe care îl am. Mă bucur însă că șeful meu de la guvern este un om care trăiește în apărarea și interesul național.

Ministrul Muncii, Marius Budăi și ministrul Familiei Gabriela Firea au mers împreună pentru a-și prelua mandatele.

Marius Budăi, ministrul Muncii: Am preferat să venim în echipa să arătam că munca și familie va rămâne în continuare împreună. Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru.

Gabriel Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse: Săptămâna viitoare deja vom preda un calendar foarte exact care vizează timpul și perioada în care ne propunem să promovam actele normative care vizează atât creșterea alocațiilor, toate suplimentele financiare pentru familiile cu mulți copii și de asemenea pentru tineri în vederea creșterii natalității.

La Transporturi, ministrul Sorin Grindeanu își începe mandatul cu promisiunea că va face o analiză atentă a instituției și nu va caută vinovați.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Asta nu înseamnă că dacă voi găsi nu vor fi spuși. Am venit în primul rând să deblocam să facem lucruri bune pentru români, să începem să plătim datoria pe care statul o are în acești 30 de ani.

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, se așteaptă la un mandat dificil.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei: Va fi un mandat dificil, agenda este foarte dificilă, ca urmare a  problemelor acumulate în timp, cetățenii au așteptări, profesioniștii au așteptări. Intenția cu care am venit sunt să îndeplinim aceste așteptări.

Fostul premier Florin Citu i-a predat mandatul de la ministerul Investițiilor europene, pe care l-a deținut că interimar, lui Dan Vilceanu. Prioritatea acestuia va fi Planul National de redresare și reziliență.

Florin Cîțu: O predare primire foarte rapida, PNRR-ul știți foarte bine a fost negociat, a fost semnat, a fost parafat, banii intra în Romania pe 2 decembrie. Deci misiunea mea s-a îndeplinit.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu: Suntem gardianul PNRR la Ministerul Industriilor și Proiectelor Europene și din acest punct de vedere vreau să transmit un mesaj, clar. Nu se schimba nimic în PNRR în 2023 este momentul în care poți face o analiză a proiectelor dar reformele rămân așa cum sunt.

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă este format din 20 de ministere, cu două mai mult faţă de fostul Executiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite