Ministerul Apărării a informat Parchetul Militar că în cazul licitației pentru corvete au fost încălcate anumite regulamente interne

14 ianuarie 2019, 17:46

Cu doar o zi înainte de expirarea termenului în care trebuia anunțat câștigătorul licitației pentru corvete, MApN a informat scurt că procedura este suspendată.

Ministerul a sesizat Parchetul Militar după ce a descoperit lucuri care pot afecta realizarea interesului naţional de securitate. Sunt analiști militari care spun însă că sesizarea ar putea fi doar un tertip.

Problema e că sesizarea parchetului blochează pe termen nedeterminat procedura de achiziție a corvetelor, cel mai important plan de înzestrare al Forțelor Navale, timp în care Rusia își întărește prezența în penisnsula Crimeea aflată la doar câteva sute de kilometri de România.

Armata se chinuie de câțiva ani să ducă la capăt procedura de achiziție a fregatelor. Guvernul Cioloș a hotărât în 2016 să încredințeze contractul de 1,6 miliarde de euro firmei Damen.

Compania olandeză urma să construiască cele 4 corvete în șantierul de la Galați și să le doteze cu armament american.

Ulterior, guvernul PSD a anulat încredințarea directă și a început o licitație.

Participanți au fost: Fincantieri, Naval Group și Damen. După ce au tot amânat anunțarea câștigătorului, cei de la MApN au suspendat procedura.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite