Ministerul Apărării din Republica Moldova explică motivul pentru care elemente de tehnică militară au fost văzute pe străzile Chişinăului: Participă la un exercițiu
12 Septembrie 2022, 20:18 (actualizat 12 Septembrie 2022, 21:36)
(actualizat 12 Septembrie 2022, 21:36) | Știrile TVR

Ministerul moldovean al Apărării a venit cu explicaţii în cursul zilei de luni în legătură cu imaginile apărute pe reţelele sociale care arată camioane tractând tunuri, precum şi alte echipamente militare, noaptea trecută, pe străzile oraşelor Chişinău şi Cahul, ceea ce a suscitat îngrijorare pe fondul războiului în Ucraina, relatează portalul Deschide.md şi Ziarul Naţional din Chişinău.

Potrivit unui comunicat al ministerului, această tehnică militară este din dotarea Armatei Naţionale şi se deplasa spre centre de instruire, unde urmează să participe la exerciţiul 'Scutul de foc 2022', preconizat să se desfăşoare între 12 şi 23 septembrie.

"Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul în curs. Îndemnăm cetăţenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naţionale şi să se abţină de la distribuirea imaginilor în spaţiul online, întrucât aceasta ar putea genera dezinformări", menţionează instituţia de apărare în comunicat.

Ministerul moldovean al Apărării mai precizează că aceste exerciţii se desfăşoară anual, începând cu 2015, conform Deschide.md.