Serviciile de informații britanice: Atacul cu rachete asupra Kievului a avut ca scop să întrerupă furnizarea de echipamente militare occidentale către ucrainenii din prima linie

Raport britanic
Raport britanic
6 iunie 2022, 10:46

“La primele ore ale zilei de 5 iunie, rachetele de croazieră rusești Kh-101 lansate din aer au lovit infrastructura feroviară din Kiev, probabil într-o încercare de a întrerupe furnizarea de echipamente militare occidentale către unitățile ucrainene din prima linie a frontului. În Donbas, luptele grele continuă în orașul Severodonețk, iar forțele ruse continuă să avanseze spre Sloviansk, ca parte a încercării de încercuire a forțelor ucrainene” – se arată în raportul  serviciilor de informații de la Londra.

„După pierderea crucișătorului rus „Moskva” în aprilie, forțele ruse au mutat probabil mai multe sisteme de apărare aeriană, inclusiv sistemele SA-15 și SA-22, pe Insula Șerpilor din vestul Mării Negre”, mai arată raportul.

Este probabil că aceste arme sunt menite să ofere apărare aeriană pentru navele navale rusești care operează în jurul Insulei Șerpilor, mai precizează sursa citată.

„Activitatea Rusiei pe Insula Șerpilor contribuie la blocarea coastei ucrainene și împiedică reluarea comerțului maritim, inclusiv a exporturilor de cereale ucrainene” – subliniază ministerul britanic al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite