Ministerul Justiţiei nu renunţă la graţiere şi la dezincriminarea abuzului în serviciu
27 Ianuarie 2017, 20:28 (actualizat 27 Ianuarie 2017, 21:21)
(actualizat 27 Ianuarie 2017, 21:21) | Știrile TVR

Guvernul nu renunţă la graţiere şi la modificarea codurilor penale. După dezbateri publice, ministrul Justiţiei va anunţa pe care variantă va merge mai departe: ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii în Parlament sau pachet de legi. Între timp, Liviu Dragnea a declarat că nu îi e foarte clar ce vrea să facă Guvernul cu aceste ordonanţe, deşi în urmă cu câteva zile avea alte explicaţii.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că ar prefera asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind graţierea şi dezincriminarea. Şi alţi lideri PSD susţin această variantă. Vicepreşedintele PSD Doina Pană spune că graţierea nu rezolvă aglomeraţia din închisori, dar că este parte a unui pachet mai amplu.

Experţii de la APADOR-CH au propriile argumente. În Italia, de exemplu, s-au dat mai multe graţieri, dar problema aglomeraţiei din penitenciare a rămas nerezolvată.

Între timp, liderul PSD Liviu Dragnea şi-a schimbat poziţia faţă de ordonanţele privind Justiţia. Deşi acum câteva zile avea alte explicaţii, acum susţine că nu îi este foarte clar ce vrea să facă guvernul.

Deşi iniţial Ministerul Justiţei a anunţat că dezbaterea de luni va fi publică, acum reprezentanţii ministerului susţin că presa nu va avea acces. La dezbatere şi-a anunţat prezenţa şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, fost deţinut.