Ministerul Sănătății a finalizat lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reparate, cu bani din PNRR. Finanțarea este de 2,1 miliarde de euro

22 februarie 2023, 17:01

Astăzi am aprobat o hotărâre prin care s-a finalizat lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate, este un obiectiv asumat prin PNRR, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern. Ministerul Sănătății a reușit să analizeze și să întocmească această listă. Discutăm de aproximativ 2,1 miliarde de euro, finanțare care va aduce un alt aspect pe modul în care se vor derula serviciile de sănătate. Sunt doar o parte din măsurile pe care Guvernul și-a propus să le ia. La sfârșitul lunii ianuarie am aprobat reabilitarea și modernizarea a 26 de spitale, în 13 județe și în Capitală.

Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea altora. Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităților sanitare nou construite cu aparatură medicală și sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților.

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite