Ministerul Sănătății majorează cifra de școlarizare de la Rezidențiat cu 2.000 de poziții

Rezidențiat
Rezidențiat
26 noiembrie 2020, 12:49

Anul acesta Ministerul Sănătății a decis să majoreze cifra de școlarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor candidaților. 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Repartițiile se fac timp de patru zile și se vor încheia vineri.

Joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a verificat modul de desfășurare a procesului de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat,

“Vin în fața voastră cu aceleași emoții pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acealași timp și grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacții profesionale. Felicit pe toți cei care au reușit să treacă acest concurs și le urez succes”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a evidențiat responsabilitatea acestei generații de tineri medici care a ales prioritar specialitățile deficitare, de care este nevoie în sistem în situația actuală, respectiv ATI și boli infecțioase. De asemenea, ministrul Tătaru a mulțumit conducerii centrelor universitare și echipei MS care au reușit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar și procesul de după concurs în situația participării unui număr record de candidați, aproximativ 12 000 și într-un context epidemiologic special și dificil.
Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Repartiția se face prin teleconferință. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiție online, în timp real, de către candidați, astfel încât să se asigure distanțarea socială.

Zilele acestea, peste 9.000 de tineri medici care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, aleg posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Informații suplimentare pe http://www.rezidentiat.ms.ro/

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite