Ministrul de Externe de la Kiev: Ucraina lucrează la o operațiune navală condusă de Națiunile Unite pentru a exporta cerealele

Grâne din Ucraina
Grâne din Ucraina
31 mai 2022, 23:21

Kuleba nu a detaliat ce presupunde o astfel de operațiune.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul de Externe a dat vina pe Rusia pentru că a inițiat „jocurile foamei cu întreaga lume”, blocând exporturile de hrană ale Ucrainei pe de o parte și încercând să dea vina pe Ucraina, pe de alta.

În timpul unei convorbiri telefonice desfășurate luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, că Ankara acordă „o importanță deosebită” eforturilor de a stabili un coridor sigur produselor agricole ucrainene pe mare, notează CNN.

În ceea ce privește Moscova, marți, ministrul de Externe Serghei Lavrov a subliniat că, dacă Ucraina își curăță apele de mine, forțele rusești vor garanta trecerea navelor cu grâne către Marea Mediterană.

Vinerea trecută, președintele Zelenski a anunțat că 22 de milioane de tone de grâne, reprezentând aproape jumătate din cantitatea destinată exportului, sunt imposibil de livrat din cauză că Rusia a blocat principalele rute de export din Marea Neagră și Marea Azov.

Kremlinul a refuzat în mod repetat să admită că a blocat furnizarea de cereale din Ucraina și a acuzat Occidentul de acțiuni care au condus la actuala criză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă