Ministrul de Externe lituanian, în carantină după vizita lui Emmanuel Macron
05 Octombrie 2020, 14:46
(actualizat 05 Octombrie 2020, 14:53)

Ministrul de externe lituanian, Linas Linkevicius, a intrat în carantină pentru 8 zile după ce s-a întâlnit, în cadrul recentei vizite a preşedintelui francez Emmanuel Macron la Vilnius, cu un reprezentant al Ambasadei Franţei în Lituania testat pozitiv pentru COVID-19, a indicat luni Ministerul Afacerilor Externe lituanian, citat de AFP şi Le Figaro.

Linkevicius "se va izola săptămâna aceasta pentru că a avut un contact direct" cu acest diplomat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Rasa Jakilaitiene.

Ambasada Franţei la Vilnius a indicat că doi membri ai personalului au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, dar că cei din delegaţia franceză care a vizitat Lituania au prezentat rezultate negative.

"Cele două persoane testate pozitiv lucrează la Ambasada Franţei. Întreaga delegaţie venită de la Paris a avut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 înainte de plecare şi toate măsurile de precauţie necesare au fost respectate în timpul vizitei", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Sami Fisek.

O sursă de la Palatul Elysee a indicat pentru AFP că Emmanuel Macron nu a avut contacte cu persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda şi soţia sa au fost de asemenea testaţi pentru COVID-19 după ce au intrat în contact cu unul dintre oficialii francezi depistați pozitiv. Testele lor au avut rezultate negative.

Preşedintele Emmanuel Macron a efectuat o vizită în Lituania în 28 şi 29 septembrie.

Sursa: Agerpres