Ministrul Educației, despre sancțiunile care pot fi date unui elev pentru nerespectarea măsurilor sanitare: Trebuie să-i spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare

2 octombrie 2020, 14:22

Întrebată despre sancțiunile pe care le poate da un profesor dacă un copil nu respectă regulile de protecție sanitară, Monica Anisia a declarat că în primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol (…) Dacă un copil nu respectă regulile profesorul trebuie să-i explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează  față de cei din jurul lui, având în vedere că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. Există în Regulamentul pentru Organizarea și Funcționarea Unităților de învățământ prevederi cu privire la sancțiunile elevilor, de asemenea în Statutul Elevilor este prevăzut. Noi am dat dat ordin de ministru cu un nou regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ. Nu există acum, niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și în primul rând noi trebuie să-i spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare, asta este prima etapă. Stim că având un comportament neadecvat în cadrul școlii riscă să i se scadă nota la purtare, a explicat ministrul Educației Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai adăugat că, sunt foarte receptivi copiii, mai ales in cadrul școlii copiii respecta regulile. Ce se întâmplă în afara școlii este îngrijorător, pentru că acolo nu se respectă regulile. De aceea, fac un apel la responsabilitate atât din partea copiilor cât și din partea părinților și sa explicam tuturor că este de împortant să ne protejam.

Cu privire la situația școlilor care se află în scenariul galben sau roșu, Ministrul Educației a declarat că: fiecare inspectorat școlar județean sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București trebuie să se organizeze și să ia legătura cu fiecare unitate de învățământ. La Ministerul Educației aceștia trebuie să raporteze zilnic situațiile în care o școală trece dintr-un scenariu în altul. La sfârșitul zilei (…), vom vedea care este situația și la ISMB. Au fost luate în calcul și unități școlare conexe, cluburile copiilor, palatele copiilor, cluburile sportive.

Situația din școli, analizată la Ministerul Educației. Tătaru: Infectările pot fi puse pe seama începutului şcolii, dar nu în totalitate. Trebuie să respectăm măsurile

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite