Ministrul Educației, la TVR: În Olt, 4 cadre didactice au decedat, ceea ce a accentuat puternic starea de îngrijorare. În Mehedinți am înregistrat decesul a 3 colegi

12 octombrie 2021, 22:28

Este vorba de Articolul 3 (2) și Articolul 6 (9) din Ordinul comun de ministru apărut în data de 1 octombrie. Pe baza Articolului 3 (2), invocând lipsa de resurse și a capacității de asigurare a protecției sanitare, au fost 236 de școli care au cerut până astăzi trecerea în online„, a anunțat marți seară, la Tema zilei, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Au fost, de asemenea, alte 83 de școli care au cerut trecerea în online,  pe baza Art. 6 (9), având cazuri de infectare în școală”, a precizat ministrul.

În București și în Olt sunt cele mai multe școli care au formulat astfel de cereri. Sunt 110 în București, dintre care 101 au cerut trecerea în online „pe baza unei îngrijorări legitime”, iar alte 9 școli pe baza unor cazuri care au necesitat avizul DSP, a detaliat ministrul.

În Olt au fost 50 de școli.

În toate celelalte județe au fost un număr redus de școli. Poate Ilfovul face excepție, unde avem 25 de școli trecute în online – 17 pe baza Art. 3 (2), care necesită doar aprobarea Inspectoratului Școlar, și încă 8 pe baza Art. 6 (9), care necesită și avizul DSP și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sunt și 10 județe  – Bistrița-Năsăud, Brăila, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea și Vaslui – care nu au făcut nicio cerere de trecere în online.

Ministrul a ținut să remarce că în Cluj și în Timișoara, unde ratele de infectare sunt apropiate de cea din București, au fost doar câte 4 școli care au făcut trecerea în online. În Iași a fost o singură școală.

Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a 4 cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare – patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității. În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a 3 colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online„, a precizat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite