Ministrul Finanțelor vrea taxe noi, cum ar fi pentru cei care au mai multe mașini și locuințe. Reacția lui Florin Cîțu: Este aberant, nu ne vom întoarce în comunism!

10 februarie 2022, 14:30

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că ia în calcul modificarea Codului Fiscal, inclusiv o discuție pe înlocuirea taxei unice cu impozitul progresiv.

Și a anunțat că există posibilitatea ca persoanele care au mai multe mașini și mai multe locuințe să fie taxate suplimentar.

Discuția pe impozitul progresiv s-a încheiat în momentul în care s-a format coaliția, iar introducerea unor taxe noi este exclusă, a declarat șeful PNL, la Tema Zilei.

Florin Cîțu, președintele PNL: Pentru PNL, și o spun asta ca o linie roșie, proprietatea privată e sfântă! Oamenii care muncesc, care au venituri, care au plătit impozite și taxe nu trebuie penalizați pentru că au avut succes în viață. Trebuie încurajați! Niciodată nu vom fi de acord cu astfel de măsuri. Mi se pare aberantă o astfel de declarație, am auzit – O mașină, o familie – imediat mi-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism, atât timp cât PNL este în acest compromis la guvernare nu se va întâmpla acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite