Ministrul Florin Cîțu promite să gestioneze precaut finanțele țării, după ce Standard and Poor’s a confirmat ratingul României şi a menţinut perspectiva negativă

6 iunie 2020, 13:33

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor Publice: Veți vedea un interes mai mare al investitorilor pentru România. Cursul valutar este determinat de piață. Dar astăzi suntem mai importanți pentru investitori și asta înseamnă că trebuie să vedem cât mai multe investiții în România. Ceea ce ar trebui să reducă presiunile de depreciere pe moneda națională. Vom vedea acest lucru în perioada următoare dar este un semnal pozitiv pentru toți investitorii.

Agenţia Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară recomandat pentru investiții, pentru România, precum şi perspectiva negativă.

Agenţia se aşteaptă la o creştere cu 10 la sută a pensiilor în toamnă, și nu cu 40 la sută, cum prevede legea.

Standard&Poor’s ia în calcul o scădere economică de 5,5 la sută pe acest an, dar și măsuri serioase de corectare a deficitului în anul viitor, adică după alegeri.

Ratingul de ţară are un impact major în stabilirea dobânzilor la care se împrumută România și, de asemenea, este un criteriu de care ţin cont marii investitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora