Ministrul german al Sănătății: În vară vom ajunge la imunitatea de grup. Fiecare zi contează

Când ajungem la imunitatea de grup?
Când ajungem la imunitatea de grup?
15 aprilie 2021, 15:38

„Va dura până la vară, nu la începutul lui iulie, dar în vară, în al treilea trimestru, vom ajunge la imunitatea de grup”, a afirmat Jens Spahn în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul german al sănătăţii a adăugat că se aşteaptă ca toţi adulţii să fie vaccinaţi până la finele acestei veri.

Pe de altă parte, ministrul a subliniat că „fiecare zi contează” în lupta cu noul coronavirus, într-un context în care joi dimineaţa institutul german pentru controlul bolilor infecţioase Robert Koch (RKI) a raportat 29.426 noi infectări în ultimele 24 de ore, cu circa 9.000 mai multe decât acum o săptămână.

Cel mai mare bilanţ de contaminări de până acum din Germania, de 33.777, a fost raportat în decembrie, aminteşte dpa.

În condiţiile în care infectările zilnice se apropie de noi niveluri record, oficiali şi medici fac apel la măsuri rapide pentru a limita un „al treilea val” al pandemiei.

„Este clar, trebuie să luăm măsuri acum”, a spus directorul RKI, Lothar Wielen.

Cabinetul federal a aprobat un set de măsuri cunoscute ca „frâna de urgenţă”, care s-au lovit însă de opoziţie în forul legislativ, unde adoptarea lor ar putea dura încă o săptămână.

Situaţia este şi mai gravă în unităţile de terapie intensivă din Germania, unde numărul pacienţilor cu COVID-19 creşte de la jumătatea lui martie.

Asociaţia pentru medicina de urgenţă Divi a anticipat că luna aceasta se va ajunge din nou la recordul anterior de 6000 de pacienţi, a mai consemnat dpa.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite