Ministrul Mediului salută atitudinea responsabilă a Romprest de reluarea a colectării deşeurilor din sectorul 1 al Capitalei

6 iunie 2021, 11:59

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate şi mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deşeurilor a contribuit la o normalizare a situaţiei din sectorul 1 al Capitalei. Orice oraş are nevoie de colectarea continuă a deşeurilor, indiferent de discuţii sau neînţelegeri birocratice. Nicio autoritate nu-şi poate permite să pună în pericol sănătatea populaţiei sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar şi temporar”, a apreciat oficialul român într-o postare pe Facebook.

Sâmbătă seara, operatorul de salubritate Romprest a anunţat că este pregătit să recupereze în 36 de ore restanţele privind ridicarea gunoiului în sectorul 1.

„Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivaţi în a avea conştiinţa de mediu câtă vreme autorităţile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil? Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi şi astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât şi primăriile de sector trebuie să găsească soluţii comune de colectare, sortare şi reciclare a deşeurilor aşa cum prevede legea”, a declarat Barna Tanczos. Acesta a anunţat că va avea o întâlnire cu edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, în cursul săptămânii viitoare pentru a discuta şi rezolva problema salubrizării.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite