Ministrul Sănătății, verificări la Pitești
31 Iulie 2020, 12:21
(actualizat 31 Iulie 2020, 13:31)

Vizită fulger a ministrului Sănătății, Nelu Tataru, la Pitești. A fost la unitatea de Terapie Intensiva mobilă, instalată la spitalul Județean, dar s-a interesat și de cazul tinerei care a murit de COVID-19, pentru care, acum, se face anchetă.

Ministrul Sănătății a precizat că a trimis la Pitești 0 unitate de Terapie Intensivă mobilă care a devenit funcțională chiar din această dimineață.

Tătaru a vrut să se verifice dacă există suficiente cadre medicale aici, însă a constatat că există deficit de personal motiv pentru care a luat decizia de a detașa rezidenți.

În plus, ministrul Sănătății a declarat că există o evaluare la nivel național a tuturor rezidenților din centrele universitare. Mai mult decât atât el a spus că se va face o evaluare și a spitalului de la de la Mioveni.

În ceea ce privește cazul fetei de 21 de ani care a murit la Spitalul Județean de Urgență din Pitești după ce a fost infectată cu un COVID-19, Nelu Tătaru a declarat că așteaptă rezultatele anchetei pentru a afla care au fost cauzele și cum s-a ajuns la deces. El  a precizat că în acel moment a existat vid legislativ și că nu se putea face mai mult decât atât.

În plus, a spus că autoritățile se află acum în plin proces de recuperare a persoanelor care au refuzat internarea în acea perioadă și că pentru toate aceste cazuri au fost demarate anchete epidemiologice.