Ministrul Sănătății le-a recomandat autorităților din Capitală să NU relaxeze, deocamdată, restricțiile. De luni se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

22 ianuarie 2021, 20:15

Anunțul că doi bucureșteni sunt infectați cu tulpina SARS COV 2 extrem de contagioasă din Marea Britanie a venit chiar în timp ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență lua în discuție redeschiderea restaurantelor, a teatrelor și a cinematografelor din București. Ambele persoane au fost testate la Institutul Matei Balș și susțin că nu au călătorit în străinătate.

Pe baza noilor date, ministrul Sănătății le-a recomandat autorităților din Capitală să nu relaxeze, deocamdată, restricțiile. Însă, rata infectării, care a scăzut sub 3 la suta pentru a treia zi consecutiv, a fost hotărâtoare.

Autoritățile rămân ferme: dacă cifrele vor crește, restricțiile vor fi aplicate din nou.

Măștile rămân însă obligatorii peste tot. Carantina de noapte va fi menținută în Capitală, iar magazinele se vor închide tot la ora 21.00. Nunțile și botezurile rămân interzise. Unii specialiști în politici de sănătate publică sunt de părere că autoritățile se grăbesc.

În județul Constanța, restaurantele s-au redeschis în urmă cu o săptămână. Capacitatea restrânsă la care au voie să funcționeze încurcă toate calculele.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 2700 de cazuri noi de COVID și 74 de decese. Numărul pacienților internați la terapie intensivă a scăzut sub 1000. Rămân în zona roșie județele Timiș, Cluj și Ilfov.

A comentat acest subiect la Tema Zilei – Daniel Mischie, președintele HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite