Ministrul Sănătăţii: Este aproape imposibil să nu te infectezi. În Bucureşti, solicitările pentru testare au crescut foarte mult

23 ianuarie 2022, 21:26

Puţin peste 14 mii de persoane au aflat că s-au infectat în ultimele 24 de ore. Este o cifră mai mică decât în zilele anterioare, însă numărul spitalizărilor este în creştere. Aproape 6 mii de pacienţi sunt internaţi, 10% dintre aceştia fiind la Terapie Intensivă.

Judeţele Cluj, Timiş, Ilfov dar şi Capitala au cele mai mari rate de infectare.

În Bucureşti, solicitările pentru testare au crescut foarte mult în ultima săptămână, iar timpul de aşteptare pentru prelevarea probelor la DSP a ajuns şi la 72 de ore. Astfel că autorităţile au deschis noi centre de testare.

Spitalul Universitar este unul dintre cele 28 de spitale şi clinici din Bucureşti unde se pot testa gratuit persoanele care au simptome sau au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

Chiar daca suntem în plin val cinci, sunt puţini cei care decid să se imunizeze cu prima doză. În ultima săptămână, cele mai multe persoane care au venit la centre sunt cele care îşi fac doza booster. Asta şi pentru că, de la 1 februarie, cei care călătoresc în statele Uniunii Europene vor avea nevoie de un certificat Covid cu doza a treia.

Termenul minim pentru administrarea dozei booster a fost redus de la 6, la 4 luni, tocmai pentru a preîntâmpina formele severe de boală pe care le-ar putea produce varianta Omicron.

În acest moment, România are o rată de vaccinare de numai 41% din populaţie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite