Ministrul spaniol de Interne: Nu putem avea un spațiu Schengen solid și puternic fără România ca membru cu drepturi depline
30 Martie 2023, 13:50 (actualizat 30 Martie 2023, 14:10)
(actualizat 30 Martie 2023, 14:10) | Știrile TVR

Spania susține aderarea României la Schengen. Ministrul spaniol de interne i-a transmis omologului său român că un spațiu de liberă circulație puternic nu poate fi realizat fără țara noastră. Spania va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene din luna iulie, pentru o perioadă de şase luni.

Lucian Bode, ministru de Interne: "Decizia de anul trecut a fost profund nedreaptă, dar România își reafirmă atitudinea constructivă pro-europeană, mai ales în actual context geopolitic. Diversele sensibilități de ordin intern pe care un stat membru sau altul le invocă pentru a justifica refuzul de a primi România în spațiul Schengen nu mai reprezintă argumente serioase."

Ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez: "România a depus o muncă extraordinară și face acest lucru de multa vreme. Toți cei care dorim spațiul Schengen solid și puternic nu îl putem vedea fără România în el ca membru cu drepturi depline."