Ministrul Tanczos Barna, la TVR INFO: Vom propune 150 de lei sprijin pentru fiecare metru cub de lemn cumpărat cu factură. Programul Casa verde va fi simplificat

25 august 2022, 23:07

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: Am pregătit un program de sprijin pentru cetățeni. Îl vom prezenta săptămâna viitoare coaliției. Vom propune 150 de lei sprijin pentru fiecare metru cub de lemn cumpărat cu factură, oficial. Vom propune ca toți cetățenii care cumpără lemn de foc să beneficieze de acest sprijin. Am vorbit cu STS-ul și pregătim un sistem informatic pentru implementare, depinde și de alocațiile bugetare, de resursele bugetare, dar sper că în cursul lunii septembrie acest program să se aprobe.

În cazul celor care vor să folosească panouri fotovoltaice, ministrul anunță simplificarea procedurilor programului Casa verde, după modelul folosit la Rabla pentru electrocasnice.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor: Eu mă aștept la zeci de mii, poate sute de mii de cereri de înscriere în programul fotovoltaice și atunci și distribuitorii trebuie să se pregătească să emită aceste avize cât se poate de repede.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite