Minivacanță la munte. În unele stațiuni, gradul de ocupare a depășit 90 la sută

30 noiembrie 2018, 19:53

În stațiunea Rânca din Gorj, pârtiile sunt deja pline de turiști puși pe distracție. Decorul este perfect pentru pasionații sporturilor de iarnă. Așa că mulți nu au mai avut răbdare și au sărit direct pe schiuri. Chiar dacă sunt doar începători.

Pentru cei care vor să petreacă de Sfântul Andrei și de Ziua Națională, hotelierii au pregătit bucate tradiționale, stropite din belșug cu vin și țuică fiartă.

La Rânca sunt așteptați în minivacanța de 1 decembrie 6.000 de turiști, iar gradul de ocupare depășește deja 90 la sută.

Atmosferă de vacanță și la Harghita Băi. Deși aici zăpada este doar pe crestele munţilor, turiştii se bucură din plin de peisajele de basm și de ospitalitatea gazdelor. Și cum temperaturile au coborât până la minus 17 grade, puțini s-au încumetat să abandoneze confortul pensiunilor.

Proprietarii pensiunilor s-au pregătit din timp pentru musafiri.

În Poiana Brașov, tunurile de zăpadă artificială au venit în ajutorul naturii. Temperaturile scăzute permit funcționarea non-stop a instalațiilor, așa că turiștii veniți în stațiune au găsit condiții bune de săniuș și chiar de schi.

Nu va ninge în Poiana Brașov nici în zilele următoare. Până duminică dimineață va fi ger, iar apoi temperaturile vor crește ușor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă