Minori anchetați pentru deținere de arme
14 Mai 2022, 19:35 | Știrile TVR

Un grup de minori din județul Ilfov și-au făcut un hobby din a-i bate pe alți copii doar pentru a-și arăta forța. Şi ca să fie și mai cunoscuți și de temut, se postau pe rețele de socializare cu arme albe și de foc. Surse judiciare spun că ar reprezenta aripa tânără a unui clan din comuna 1 Decembrie, de lângă Bucureşti. Polițiștii au descins la locuințele lor și îi anchetează acum.

Câțiva dintre acești minori au ajuns pe mâna polițiștilor. Nu pentru că ar fi tulburat liniștea publică, ci pentru actele de violență la care pot incita. Din acest motiv, au preluat ancheta ofițerii Direcției Arme. Junii clanului ilfovean Scumpu dețin săbii și pistoale, spun oamenii legii.

Din luna octombrie 2021, în mod constant, au fost postate pe rețele de socializare materiale foto/video în care sunt prezentate persoane înarmate sau instigatoare la violență în timp ce se află în locuri destinate agrementului având asupra lor arme.

Fotografiile i-au dat de gol și, ulterior, bătăile aplicate unor minori în spații fără supraveghere video. Într-una dintre postări, doi minori țin să arate că au mulți bani și mașini luxoase.

Când au descins acasă la 5 dintre tinerii vizați pentru fapte violente, polițiștii de la Direcția Arme și Explozivi au dat peste un copil care i-a șocat prin atitudinea lui. Copilul de 6 ani le-a spus polițiștilor că, dacă ar putea, i-ar împușca.

Psihologii spun că astfel de manifestări nu sunt spontane, ci sunt dobândite din mediul în care cresc acești tineri și că pot contamina și o nouă generație.

Oamenii legii au găsit și armele din fotografiile postate pe internet. Vor fi probe pentru acuzațiile de încălcare a regimului armelor și munițiilor și fapte de violență.