Misterul câinilor cu blană albastră din Nijniy Novgorod. Corespondență de la Moscova

20 februarie 2021, 17:41

Câinii albaștri au fost surprinși săptămână trecută plimbandu-se prin zăpadă la Dzerzhinsk – o suburbie a orașului Nijniy Novgorod.

Imaginile au devenit virale pe internet și au atras atenția activiștilor pentru protecția animalelor.

Câinii au fost prinși și duși la o clinică veterinară pentru investigații.

Ilya Kazakov, medic veterinar: „Starea de sănătate a animalelor este satisfăcătoare. Au poftă de mâncare, beau apă. Sunt destul de activi. Le-am luat analize de sânge. Indicatorii biochimici sunt în limite normale„.

Cazul câinilor albaștri a alertat și autoritățile de la Moscova, care au demarat o investigație amănunțită. Sunt temeri că animalele au intrat în contact cu substanțe chimice care ar fi putut duce la colorarea blănii. Nu se știe dacă acele substanțe sunt nocive și mai ales dacă sunt periculoase și pentru om.

În zonă există o fabrică de sticlă dezafectată, iar sulfatul de cupru folosit în procesul de producție are nuanță albăstrie. Cel mai probabil, câinii s-au tăvălit prin praful de sulfat de cupru.

Câinii se află în afara oricărui pericol. Până la primirea rezultatelor toxicologice, animalele vor rămâne în îngrijire la clinica veterinară, timp în care li se vor căuta stăpâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite