Mitinguri împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii în Austria și Germania. Spaniolii se plâng că se fac presiuni mari pentru a se imuniza
05 Decembrie 2021, 13:31 (actualizat 05 Decembrie 2021, 19:05)
(actualizat 05 Decembrie 2021, 19:05) | Știrile TVR

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Austria, Germania și Spania, pentru a protesta față de certificatul COVID și vaccinarea obligatorie. În Austria și Germania ar urma ca vaccinarea să fie obligatorie. Deocamdată nu și în Spania, însă spaniolii se plâng că se fac presiuni foarte mari pentru a se vaccina.

Cel mai mare miting a avut la Barcelona. Demonstranții protestează față de certificatul verde, de care e nevoie acum pentru a intra în restaurante, baruri, săli de fitness și cămine de bătrâni.

În plus, oamenii se plâng că presiunea pentru a se vaccina e enormă și se tem că Spania ar putea urma modelul Germaniei și Austriei, unde, dacă parlamentele își dau acordul, vaccinarea va fi obligatorie.

"Vaccinarea nu e obligatorie, dar e o presiune uriaşă. Autorităţile fac totul să ne vaccineze, chiar dacă serul nici măcar nu a fost testat pe animale. E un experiment".

În Germania, unde nevaccinații nu au acces decât în magazinele alimentare, în brutării și farmacii, protestele cele mai mari au avut loc la Berlin și Frankfurt.

“Sunt multe efecte secundare. Dacă aleg să-mi fac vaccinul anti-COVID, care îmi pune sănătatea în pericol, alegerea trebuie să fie a mea”.

“Am venit aici pentru cei din Austria, pentru toată Europa. Oamenii trebuie lăsăţi să decidă singuri dacă se vaccinează sau nu”.

Ca la fiecare sfârșit de săptămână, mii de austrieci au ieșit în stradă pentru a demonstra, din nou, împotriva vaccinării obligatorii. Legea urmează să intre mâine la vot, în parlament.