Mitraliere ruginite, dormitoare fără paturi, penurie de truse medicale. Mărturiile video ale noilor recruți surprind starea jalnică a armatei ruse

Foto: Capturi video
Foto: Capturi video
28 septembrie 2022, 10:46

Unii dintre noii recruți s-au plâns că au fost forțați să-și cumpere din bani proprii saci de dormit și medicamente.

Alții au postat videoclipuri care arată cum soldații sunt forțați să doarmă pe bănci sau pe podea, deoarece barăcile lor nu au paturi.

Alții au relatat că au primit arme ruginite și au fost trimiși pe front fără antrenament.

O filmare care a devenit virală pe rețelele sociale arată un medic de unitate militară spunându-le recruților să cumpere tampoane, pentru a le pune în bocanci, precum și tampoane absorbante pentru femei pentru a le folosi la rănile provocate de gloanțe.

„Uniforma e tot ce vă oferă armata. Nu avem veste antiglonț și nici kit sanitar”, le explică medicul, adăugând că trebuie să achiziționeze antidiaretice sau peroxid de hidrogen.

Într-o altă filmare, un responsabil militar face un tur al cazarmei, pășind printre soldați care dorm pe podea. „N-avem nici măcar niște nenorocite de paturi, nimic.”

Un alt cadru șocant este cel în care un soldat filmează o mitralieră Kalașnikov ruginită. „Astea-s rahaturile pe care le-au primit tanchiștii. Li s-a zis: «Aveți tancuri, de ce dracu vă mai trebuie și AKM-uri?»”

Clipul de mai sus vă oferă o privire din interior asupra adevăratei stări a armatei Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite