Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat măsurile pentru pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva. Calea Sfinţilor se va desfăşura fără alai

24 septembrie 2020, 13:40

Calea Sfinţilor se va desfășura fără alai, iar credincioșii, după ce se închină la racla sfântă, nu vor mai putea să rămână în perimetrul mitropoliei. Nu vor fi aduse la Iași moaștele altor sfinţi, iar pelerinii sunt rugați să respecte regulile de igienă și recomandările organizatorilor.

Pentru a se evita aglomerația, racla cu moaștele Cuvioasei va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul special amenajat încă din data de 8 octombrie.

Vă exista un culoar de acces către sfintele moaște care să asigure păstrarea distanțării fizice iar voluntarii vor distribui măşti celor care nu au.

De-a lungul traseului pelerinilor vor exista dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini – iar înainte de a se apropia de zona baldachinului, credincioșii vor trece și peste covorașe dezinfectante.

Fiecare persoană va primi un pachet ambalat și oferit în condiții stricte de igienă care va conține câte o iconiță, un acatist al Sfintei Parascheva și o sticluță de aghiasmă.

În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Cuvioasei Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă și care, în număr restrâns, vor putea să intre în spații delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane și să se poată păstra distanța recomandată de autorități.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei au decis că nu va mai fi concertul de sfârşit al sărbătorilor. Nu vor fi organizate tradiţionalele festivaluri ale vinului , niciun târg alimentar și nici nu vor mai fi autorizate puncte de vânzare ale obiectelor de cult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă