Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza: Biserica este hulită și marginalizată

7 decembrie 2020, 20:39

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului: V-am așteptat aici pentru ca să va cerem iertare pentru că a trebuit să stați în frig afară, deși catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulțime de credincioși respectând întru totul distanța.

Astfel și-a început predica Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza, în ziua de Sfântul Nicolae.

Ierarhul le-a prezentat scuze credincioșilor care nu au putut participa la slujbă în interiorul Catedralei din cauza restricțiilor sanitare.

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului: Biserica este astăzi marginalizată, este hulită. Chiar se pornește împotriva ei o acțiune pe față. Nu mai recunoaște nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi de tot mai multe atacuri de acestea dar avem certitudinea că așa cum Dumnezeu l-a apărat pe Sfântul Ierarh Nicolae, ne va apăra și pe noi.

Mitropolitul Ardealului a refuzat ulterior să explice aceste declarații.

Ionuț Vișan, corespondent TVR: Deși i-am contactat pe toate canalele oficiale, niciun reprezentant al Mitropoliei nu a dorit să răspundă apelurilor noastre.

Cristian Pîrvulescu, politolog: Niciodată afirmațiile publice nu sunt întâmplătoare. Ele reprezintă o frustare generală a cultelor religioase și a Bisericii Ortodoxe în special, în legătură cu restricțiile impuse de pandemie. Unele dintre aceste poziții sunt exprimate virulent, așa cum a fost cazul episcopului Teodosie de la Constanța, altele mai diplomatic.

Un alt mare pelerinaj s-a desfășurat azi în condiții speciale, la racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș.

Dacă în alții ani veneau mii de credincioșii din toată țara, anul acesta, din cauza pandemiei, au participat doar câteva sute. Toți, localnici.

IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: Sfânta Filofteia a ajuns peste sute și sute de ani să fie ocrotitoarea noastră, a românilor, și este prezentă întotdeauna cu noi. Eu am motive speciale să îi mulțumesc Sfintei Filofteia o mie de ani în genunchi.

Pelerinajul s-a desfășurat fără incidente și cu respectarea tuturor normelor sanitare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite