Moțiunea de cenzură se citește joi în Parlament. Liberalii care participă la plen vor fi sancționați

8 septembrie 2021, 20:44

Președinții celor două Camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, au convocat pentru joi după amiaza plenul reunit pentru citirea moțiunii de cenzură depuse de USR și AUR. Decizia vine după ce Birourile Permanente reunite au blocat de 4 ori, prin boicotul PNL și PSD, adoptarea unui calendar pentru dezbatere și vot. Orban susține că prevederile constituționale, întărite de decizii ale CCR, îl obligă să convoace plenul.

Premierul Florin Cîțu a răspuns reclamând la Curtea Constituțională un conflict de natură juridică între Parlament și Guvern. În același timp, a convocat o ședință a conducerii PNL, care a decis ca parlamentarii partidului să nu participe la plen. Potențialii trădători vor fi sancționați.

Ludovic Orban nu a participat la ședința conducerii PNL, dar a dat asigurări că nu va vota moțiunea de cenzură. Potrivit unor surse, el nu va fi prezent la plenul reunit de joi, pentru că are activități programate în teritoriu. USR face apel la ceilalți parlamentari, în special la cei din PSD, să nu blocheze dezbaterea moțiunii.

Potrivit Constituției, moțiunea de cenzură se dezbate în termen de 3 zile după ce a fost citită în plenul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite