Moțiune împotriva ministrului Muncii. Violeta Alexandru, acuzată că a „gestionat foarte prost” situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate

9 iunie 2020, 18:54

Și deputații ar fi trebuit să dezbată moțiunea simplă depusă împotrivă ministrului Dezvoltării. Ion Ștefan a lipsit însă din motive medicale, iar ședință a fost amânată.

Cei 60 de inițiatori ai moțiunii i-au reproșat Violetei Alexandru că nu a luat măsuri potrivite pentru categoriile vulnerabile lovite de criză și pentru românii plecați să lucreze sezonier în Occident.

Ministrul Muncii s-a apărat, spunând că s-a implicat mult să rezolve problemele vechi ale sistemului, dar și să găsească soluții pentru românii plecați în străinătate.

Și senatorii altor partide i-au făcut reproșuri ministrului Muncii.

Și ministrul Dezvoltării este vizat de o moțiune simplă. Textul acesteia a fost citit în plenul Camerei Deputaților. PSD îl acuză pe Ion Ștefan de fals în declaraţii publice, descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.

Dezbaterea documentului a fost amânată. Moțiunile simple nu obligă guvernul să-l demită pe ministrul vizat, indiferent de rezultatul votului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Marcel Boloș