Moarte controversată a unui pacient la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin. Rudele acuză medicii că l-au lăsat să agonizeze ore în șir în fața instituției medicale

3 august 2020, 12:31

Imaginile surprinse de rudele bărbatului de 49 de ani îl arată pe acesta cum zace copleșit de durere pe trotuarul din fața Spitalului Județean din Drobeta-Turnu Severin.

Apropiații spun că bolnavul a venit sâmbătă după-amiază la spital cu ambulanța, după ce a suferit complicații grave din cauza unei pancreatite. Ei susțin că timp peste trei ore medicii nu l-au consultat.

Rudele bărbatului susțin că un medic le-a dat asigurări că pacientul poate fi salvat și nu trebuie transferat într-un alt spital din țară. În final a fost internat la terapie intensivă, dar a murit în cursul zilei de duminică.

Reprezentanții spitalului au declarat că starea bărbatului era foarte gravă și pun intervenția întârziată pe seama faptului că erau în așteptare unor cazuri de coronavirus. În ceea ce privește faptul că bărbatul a fost lăsat să aștepte pe rampă din fața secției, medicii susțin că nu au ce să-și reproșeze.

Rudele pacientului vor să își caute dreptatea în instanța. Spun că nimeni nu le-a dat vreo informație despre modul în care ar putea ridica trupul de la morga spitalului, pentru înmormântare.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite