Moarte suspectă la Spitalul de Urgență Focșani. O femeie a decedat după o perfuzie cu antivomitive

9 decembrie 2022, 18:33

Femeia a chemat ambulanța ieri după amiază. Era acasă, dar de câteva zile se simţea rău.

”Doamna acuza stări de greață, vărsături și palpitații. I s-a făcut și un EKG, i s-au măsurat constantele, erau toate în regulă” declară Laurențiu Albiș, manager, Serviciul de Ambulanţă Vrancea.

Și la Unitatea de Primiri Urgențe, femeia a fost conştientă, iar starea sa nu s-a agravat. Cel puțin așa scrie în rapoartele asistentului din triaj care a consultat-o de două ori.

”Prima evaluare a pacientei indică stare de conștiență fără risc imediat. La a două evaluare parametrii vitali se mențin normali”, susține Alina Cosma, purtător de cuvânt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani.

După două ore de monitorizare în zona de triaj, pacienta a fost mutată în Unitatea de Primiri Urgențe și consultată de un medic. I-a povestit acestuia că suferă de depresie și că face tratament, că nu a mai fost la serviciu în ultimele zile și nici nu a mai mâncat.

”Se încep investigații, recoltare analize și tratament perfuzabil indicat de medic. După jumătate de oră intră în stop cardio respirator, iar resusitarea nu a dat rezultate”, mai spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

Soțul a depus plângere la poliție, dar nu a vrut să facă declarații presei. Femeia era un cunoscut make-up artist și intrase în depresie în urmă cu un an, după moartea mamei sale.

”În prezent, cadavrul se află la Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, care va stabili cauza decesului. Cercetările sunt continuate de șpolițiștii focșăneni în cadrul unui dosar pentru ucidere din culpă”, anunță Paula Enache, ofiţer de presă, IPJ Vrancea.

Și spitalul face propria anchetă. Trebuie să stabilească dacă a fost respectat protocolul medical și dacă perfuzia cu antivomitive care i-a fost administrată pacientei i-ar fi putut provoca decesul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite