Moartea primarului i-a convins pe locuitorii unei comune vâlcene să se vaccineze
26 Octombrie 2021, 19:09 (actualizat 26 Octombrie 2021, 20:59)
(actualizat 26 Octombrie 2021, 20:59) | Știrile TVR

Schimbare de perspectiva într-o comună din Vâlcea. Dacă înainte, oamenii erau sceptici, moartea fulgerătoare a primarului bolnav de Covid-19, i-a convins pe mulți săteni că nu e de glumit cu pandemia. Așa că speriați de virusul mortal, oamenii au început să vină la cel mai apropiat centru de imunizare.

Tristețe și neputință în comuna Stăneșți, în Vâlcea, după ce edilul localității, cel care conducea de 13 ani destinele comunei, a fost răpus de virusul ucigaș.

La 61 de ani, Ionel Michiu era un bărbat în putere deși suferea și de alte afecțiuni. Poate de aceea nu a crezut în virus și nu s-a vaccinat. Eroarea s-a dovedit fatală. Pe 3 octombrie a fost testat pozitiv iar pe 15 a murit. Cu ultimele puteri a transmis familiei să se vaccineze și să nu ignore boala pe care mulți o consideră o simplă răceală. Pentru mulți localnici care împărtășeau convingerile primarului, moartea acestuia a fost că un duș rece. Mulți s-au hotărât acum să se vaccineze pentru a preîntâmpina o formă gravă a bolii.

Odată cu decesul primarului, mulți localnici din Stăneși au înțeles pericolul care îi pândește și au ales să se imunizeze împotriva Covid-19.

Ier efectele se văd. Potrivit INSP, în comuna vâlceană Stăneși rata de infectare este de 1,89 cazuri la mia de locuitori, în scădere serioasă față de săptămâna trecută, când cifra era de aproape trei ori mai mare.