Mobilizare pentru donare de sânge
26 Octombrie 2021, 06:45 (actualizat 26 Octombrie 2021, 08:45)
(actualizat 26 Octombrie 2021, 08:45) | Știrile TVR

Spitalele românești sunt pline, iar nevoia de sânge este foarte mare. Din acest motiv, centrele de transfuzii au făcut apeluri publice pentru donatori de sânge sau plasmă. Poliţiştii, jandarmii şi pompierii din Craiova şi Turnu Severin s-au mobilizat pentru a dona sânge.

Centrele de transfuzii din Craiova și Drobeta-Turnu Severin au fost ieri pline după foarte mult timp de când conducerile centrelor au făcut apel la populație să vină și să doneze sânge.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat anul trecut în perioada de lockdown, atunci când aceste centre erau aproape goale în fiecare zi.

Conducerea Centrului de transfuzii sanguine din Craiova susține că ar fi nevoie de 50 de donatori pe zi pentru a acoperi necesarul de sânge din spitalele din Dolj.

Ieri, după mobilizarea poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor din Craiova şi Turnu Severin s-au adunat până la mijlocul zilei puțin peste 40 de donatori.

Medicii recomandă donarea de sânge, este un lucru benefic pentru organismul donatorului, iar o pungă de sânge poate salva trei vieți.