Moment de reculegere în memoria ambulanțierului mort din cauza COVID-19

8 aprilie 2020, 07:49

 

Zeci de sirene au spart liniștea amiezii la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, acolo unde bărbatul de 53 de ani a lucrat vreme de două decenii. Cu fotografia celui dispărut în mâini, colegii i-au adus un ultim omagiu omului care își dedicase viața semenilor saăi.

Drama bărbatului a început în urmă cu două săptămâni când s-a simțit rău și a plecat acasă. Ulterior, pentru că avea simptome similare cu infecția cu coronavirus, a mers la DSP Suceava unde a fost testat pozitiv. A refuzat internarea, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

Colegii ambulanțierului decedat spun încă o dată că irespondabilitatea unora dintre pacienți, dar și întârzierea testarilor pot duce la un colaps al sistemului medical.

Chiar dacă pericolul de infectare este mare, ambulanțierii și asistentii medicali spun că își vor face în continuare datoria, dar cu o mai mare precauție. Ei au costume de protecție speciale, măști și ochelari, toate de unică folosință, care sunt neutralizate la întoarcerea în stație. Și mașinile sunt dezinfectate.

Și asistenții și șoferii de ambulanță din Capitală l-au comemorat pe colegul lor.

Cazul de la Suceava subliniază încă odată că, în ciuda măsurilor de protecție, personalul medical nu este ocolit de pericolul infectării.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia