Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal la Australian Open, devenind a patra româncă prezentă la primul Grand Slam al anului
17 Ianuarie 2020, 18:50 (actualizat 17 Ianuarie 2020, 20:02)
(actualizat 17 Ianuarie 2020, 20:02) | Știrile TVR

După calificări, Monica Niculescu este a patra româncă acceptată la Australian Open. Ana Bogdan a ratat doua mingi de meci, iar Marius Copil a irosit dramatic şansa de a fi singurul român intrat pe tabloul principal masculin al primului Mare Şlem din 2020.

Numărul 124 WTA şi obligată să dispute calificări, Monica Niculescu a bătut-o pe elveţianca Voegele ca să joace, pentru a 12-a oară consecutiv, pe tabloul principal de la Australian Open.

Favorită principală în calificările feminine ca ocupantă a poziţiei 96 în lume, Ana Bogdan a ratat două mingi de meci cu americanca Li, înainte să irosească ocazia de a-şi apăra turul trei jucat la ediţia trecută.

Dacă în concursul feminin România este reprezentată de Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Monica Niculescu, în cel masculin nu are niciun jucător: eliminat de Lorenzo Musetti, Marius Copil a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2 în setul decisiv numai că italianul, situat pe locul 361 ATP, a luat ultimele 5 ghemuri ale unui meci încheiat după 2 ore şi 26 de minute.

La Melbourne, Simona Halep a făcut primul antrenament chiar pe Rod Laver Arena, terenul central al Open-ului austral chiar dacă, la ora şedinţei de pregătire, calitatea aerului respirabil avea indicele cel mai periculos din lume din cauza incendiilor de vegetaţie.