Morminte săpate cu excavatorul la cimitirul din Slobozia, pentru că groparii nu mai fac față. Nici la morgă nu mai sunt locuri pentru cei răpuși de COVID
21 Octombrie 2021, 19:38 | Știrile TVR

România își plânge morții de Covid. În ultima lună, 7.000 de familii au condus pe ultimul drum pe cineva drag. Joi, încă aproape 500 de familii au îmbrăcat haine de doliu după ce au primit vestea că ai lor nu mai sunt. Imagini cutremurătoare au fost filmate în cimitirul din Slobozia. Se pierd atât de mulți oameni încât groparii nu mai fac față și le-a fost adus în ajutor un utilaj.

Un buldoexcavator care sapă morminte. Se întâmplă la marginea orașului Slobozia, din cauza numărului mare de înhumări din această perioadă.

Un bărbat care nu e angajat al cimitirului, a fost adus să dea o mână de ajutor groparilor. El și alți colegi udau până acum florile în oraș. Acum, au fost trimiși să muncească în cimitir.

La câțiva metri distanță, două familii își iau adio de la cei dragi răpuși de Covid. Groparii, îmbrăcăți în combinezoane, încearcă să treacă peste durerea pe care o văd zilnic.

În morga spitalului nu mai sunt locuri. Cei răpuși de COVID sunt depozitați într-un alt corp de clădire din curtea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Nici acest spațiu nu mai ajunge. Două cadavre sunt așezate într-un container.

Morgi depășite de numărul de cadavre sunt peste tot. La București, la Spitalul Universitar, dricurile nu mai contenesc să care trupurile celor decedați. Mașini din toată țara vin și preiau decedații.

Solicitările curg una după alta la firmele de pompe funebre. Zilele trecute, imagini filmate la Spitalul Municipal au arătat ce înseamnă 40 de decese într-o zi în morga unuia dintre cele mai mari unități medicale din țară.