Moscova ar putea anunţa în curând organizarea unui referendum „ilegitim” în Ucraina ocupată, susține Casa Albă

Kremlin Moscova
Kremlin Moscova
25 august 2022, 06:26

Avem informaţii potrivit cărora Rusia continuă să pregătească simulacre de referendum” în Herson (sud), în Zaporojie, în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, precum şi în Harkov, a afirmat Kirby, purtător de cuvânt al executivului american pentru probleme de securitate naţională.

Conducerea rusă a dat ordinul de a pregăti desfăşurarea acestor referendumuri. De fapt, noi ne aşteptăm la un anunţ rus cu privire la primul sau primele astfel de simulacre de scrutinuri înainte de sfârşitul acestei săptămâni„, a adăugat Kirby.

SUA şi comunitatea internaţională au fost foarte clari: orice tentativă menită să controleze un teritoriu suveran al Ucrainei va fi considerată ilegitimă„, a continuat el.

SUA se aşteaptă ca Rusia să „manipuleze rezultatele acestor referendumuri, pentru a pretinde că poporul ucrainean vrea alipirea la Rusia. Aceasta este pur şi simplu fals„, a mai acuzat purtătorul de cuvânt al executivului american pentru probleme de securitate naţională.

Kirby a citat mai multe sondaje efectuate în ultimele luni în rândul populaţiei ucrainene în teritoriul controlat de Kiev, sondaje care arată că peste 90% dintre ucraineni nu vor alipirea la Rusia.

Preşedintele SUA, Joe Biden, care a anunţat recent o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina de aproape 3 miliarde de dolari, cea mai mare de până acum, va avea o discuţie la telefon, joi, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a mai anunţat John Kirby.

„Vom continua să mobilizăm lumea liberă, să încurajăm aliaţii şi partenerii noştri să susţină Ucraina, care îşi apără suveranitatea”, a subliniat el

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite