Motivarea pentru avizele negative date în cazul Giorgianei Hosu și Gabrielei Scutea pentru conducerea DIICOT și a Parchetului General

15 februarie 2020, 20:51

Procurorii din CSM au publicat motivele pentru care nu au fost de acord cu propunerile ministrului Justiției pentru șefia Parchetului general și DIICOT. Magistrații au fost nemulțumiți de răspunsurile pe care Gabriela Scutea le-a dat în interviul de la CSM. Ei au considerat că ea a fost de multe ori ambiguă, ezitantă și nu a putut sa identifice problemele importante ale instituției pe care vrea să o conducă.

Candidata la șefia DIICOT a fost și mai aspru criticată de colegii din CSM. Aceștia au considerat că, deși Giorgiana Hosu a ocupat diverse funcții în structură încă de acum 13 ani, nu a rezolvat problemele și nici măcar nu și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile instituției.

Cel mai bun exemplu este „dosarul Țăndărei”, un caz în care 25 de traficanți care duceau copii la cerșit în Anglia au fost achitați din vina celor care au condus ancheta.

Acum, cele două propuneri cu aviz negativ de la CSM, dar și cea pozitivă, pentru Crin Bologa, candidat la șefia DNA, vor ajunge la președinte. Cum avizul CSM este consultativ, Klaus Iohannis este cel care va hotărî dacă îi numește sau nu pe cei trei procurori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite