Mulți afgani vor să se refugieze în România. Ministrul de Interne avertizează că solicitanții vor fi verificați extrem de riguros
06 Septembrie 2021, 07:59 (actualizat 06 Septembrie 2021, 08:13)
(actualizat 06 Septembrie 2021, 08:13) | Știrile TVR

Autorităţile române au evacuat din Afganistan, duminică dimineaţă, 80 de cetăţeni afgani care au colaborat cu forţele noastre armate ori care fac parte din categorii vulnerabile. Între timp, organizaţiile umanitare din România sunt contactate de afgani care vor să fugă din ţara lor. Însă ministrul de Interne avertizează că nu trebuie repetate greşelile din 2015, atunci când milioane de imigranţi au fost acceptaţi fără verificări în Europa.

Mai mulţi cetăţeni afgani care caută un refugiu legal în alte țări au contact cu o organizație umanitară din Timișoara, care se ocupă de sprijinirea incluziunii sociale a refugiaților.

Reprezentanții asociaţiei spun că sunt locuitori din Kabul care trăiesc cu teama închiderii frontierelor şi care așteaptă cu nerăbdare răspunsul autorităților române.

Ministrul de Interne avertizează că solicitanții vor fi verificați extrem de riguros.

Anul trecut au fost depistați la frontiere în jur de 400 de cetățeni afgani, dar anul acesta, înainte de criza din Afganistan, numărul lor a crescut la 2.700.