Multe dintre dronele trimise Rusiei de Iran sunt defecte, afirmă SUA

Drona
Drona
30 august 2022, 20:06

„Avioane de transport ruse au îmbarcat echipament de drone pe un aerodrom din Iran şi au zburat apoi din Iran spre Rusia timp de mai multe zile în august”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Operaţiunea „face parte probabil din intenţiile Rusiei de a importa sute de drone iraniene de diverse tipuri”, a subliniat el.

„Informaţiile noastre ne indică faptul că dronele din acest transfer au arătat deja numeroase deficienţe”, a mai precizat generalul de brigadă, fără a aduce elemente suplimentare pentru a-şi susţine afirmaţia.

Forţele ruse, dar şi cele ucrainene au mobilizat şi pierdut numeroase drone de supraveghere şi de atac în cele şase luni de război.

În special din cauza sancţiunilor internaţionale decise împotriva Moscovei, industria rusă are dificultăţi în a-şi produce propriile drone, potrivit generalului Ryder, explicând de ce apelează Rusia la Iran pentru a importa drone de tip Mohajer-6 şi Shahed.

Dronele ar urma să fie folosite de forţele ruse în Ucraina pentru misiuni de atac aer-sol, de luptă electronică şi de ţintire pe câmpul de luptă.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite