Muncitori pakistanezi în grevă, la Galați. Oamenii se plâng că au primit mai puțini bani, patronii spun că angajații nu au muncit îndeajuns

20 februarie 2020, 19:59

Cei 100 de muncitori s-au strâns de dimineață într-un parc din centrul orașului. Ei au refuzat să mai meargă la lucru până când șefii firmei de construcții nu le vor da banii pe care ei consideră că i-au câștigat.

Muncitorii au fost aduși în România la mijlocul lunii octombrie 2019.

Firma de construcții i-a recrutat din Pakistan, iar după ce a efectuat toate demersurile legale, i-a adus în România. Aici, au fost cazați în mai multe spații care aparțin societății.

Potrivit contractului, fiecare muncitor primește minimum 500 de euro, dacă lucrează 8 ore pe zi. Din acești bani ei trebuie să plătească cazarea în camping și mâncarea, la prețuri mai mici decât în oraș.

Pakistanezii susțin însă că, la plecarea din țară, li s-a spus că masa și cazarea vor fi gratuite.

De cealaltă parte, reprezentanții societății spun că mulți dintre muncitori refuză să vină la muncă sau lucrează doar câteva ore pe zi, fără să respecte programul. Din acest motiv li se taie din venituri.

Mai mult, reprezentanții firmei spun că unii dintre ei au devenit agresivi și au fost nevoiți să cheme de câteva ori Poliția pentru a-i potoli.

În plus, unul dintre aceștia a fost dat afară din cauză că a fost prins de trei ori băut în timpul programului.

În cazul în care acest conflict de muncă va lua amploare, un cuvânt important l-ar putea avea ITM-ul.

În acest moment, firma de construcții, care este cea mai mare din zona de sud-est a țării, cu lucrări de amploare în mai multe județe, are câteva sute de angajați aduși din afară, printre care srilankezi și pakistanezi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă