Muncitori români infectați cu coronavirus la o fabrică din Germania și la o fabrică de lângă Londra. Mărturia unui angajat: E foarte greu să te descurci cu banii primiți ca ajutor de boală

15 august 2020, 21:37

Peste 260 de români care lucrează la o fabrica de conserve din landul german Bavaria au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Dintre ei, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană.

114 români continuă această carantină în două locații diferite. Alți 206, considerați contacti direcți ai persoanelor infectate, sunt și ei plasați în izolare.

Angajatorul le asigură tuturor bunurile de primă necesitate și niciunul dintre ei nu a solicitat deocamdată asistență consulară.

Focar de COVID-19 și la o fabrică de sandwichuri situată cam la 100 de km de Londra, unde lucrează mulți români.

300 de muncitori au fost testați pozitiv.

Greencore, fabrica afectată de focar, a anunțat că o parte din personalul său este acum în autoizolare.

Numărul cazurilor a crescut de la zi la zi.

Nicolae Macari, angajat la fabrica Greencore: „Dacă ai o situaţie ca a mea, cu întreaga familie care lucrează pentru aceeaşi companie în care apare un focar, e foarte greu să te descurci cu banii primiţi ca ajutor de boală. Oamenii sunt îngroziţi. Știu cazuri în care bărbaţii nu au vrut să îşi mai lase soţiile să meargă la muncă, din cauza COVID„.

Teste au fost făcute și prin sistemul național de sănătate din Marea Britanie, și plătite direct de angajator.

Compania declară că va verifica absolut toți angajații și chiar a fost instalat un laborator mobil în imediata apropiere pentru aceste testări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă